14.5.2017

Suomen ensimmäinen rallytoko koulutustunnus ETT:lle ✩ GB Häntä Heikki ✩


 "Pate" GB Häntä Heikin kanssa päätettiin viime syksynä aloittaa uusi harrastus, rallytoko. Ajatus
lähti siitä, kun kaveri innosti ilmoittamaan kokeeseen, joka olisi kahden viikon päästä. "Pate" on ollut bh kokeen jälkeen täydellisesti "telakalla" - tässäpä siis tällä aikataululla haastetta😃. No kaksi viikkoa harjoiteltiin uusia liikkeitä, jotka olivat meille: "saksalainen" täyskäännös, sivulta eteen siirtyminen ja sivulle siirtyminen oikealta. Pate oppi nämä nopeasti. Minulla tosin kesti kauemmin sisäistää säännöt, jotka tuntuivat vähintäänkin oudoilta. Vaikein osio oli remmin käyttö. Treenattu ilman remmiä lähes aina.

Ensimmäinen koe tuli ja se meni hyvin, saimme 93 pistettä. Piste vähennykset tulivat remmistä ja kerran maan haistelusta. Koira oli hyvin mukana, vaikka ohjaajaa jännitti. Taas kokeet ja reenit jäivät, kunnes marraskuussa huomasin yhdessä kokeessa olevan tilaa. Sinne siis! Taas koira varikolta ja muistuteltiin asiat. Koe oli tosin hallissa ja tiesin että Pate saattaisi olla omissa maailmoissaan alustan vuoksi. Pisteitä 88 ja taas remmistä sakotettiin + pari kertaa nenä kävi maassa. Päätin että ei enää halliin.

Talvi meni ja minulta kysyttiin, että saisiko Patesta SM-joukkueeseen avoimen luokan koiran...ei muuta kuin äkkiä eka koe katsomaan ja sehän oli sunnuntaina 7.5. Kilpailukirjeestä vasta tajusin lukea, että koe on hallissa. No syteen tai saveen ja sinnehän se menikin 😅. Pate oli hillittömän rakastunut mattoon. Ohjaajan korvien välissä savu nousi ja kävi kohtuullisen rumia ajatuksia mielessä. Olin reipas ja tsemppasin koiraa jatkamaan minun kanssa mieluummin kuin matossa piehtaroida. Radalla jouduttiin eka uusiminen tekemään ja muuten tulikin sakkoja kontrollin puutteesta 😅, pisteitä 77. No sehän riitti "koulariin", mutta itse ohajaajana en ollut tyytyväinen. Nyt oikeasti katson tästä lähin vain ulkokisoja 👍.

Pate on siis ensimmäinen englanninkääpiöterrieri Suomessa, joka on saavuttanut koulutustunnuksen RTK1. Nyt harjoittelemaan avoimen luokan liikkeet kuntoon ja metsästämään kokeita. Hieno koira josta ei aina voi tietää onko tyttelit vai minä kiinnostavampi 😅.

Harrastusterveisin Jenni & Pate