27.8.2016

GB-tiimin enkut kiihdytyskilpailun eliittiä Rovaniemellä!

GB Niiskuneiti Speed Run radalla
Rovaniemen Käyttökoirat ry järjesti Match Shown yhteydessä Speed Run -kilpailun Ounasvaaran hiihtostadionilla 17.8.2016. GB-tiimistä kilpailuun osallistuivat GB Mega-Masa, Poker Face ja Niiskuneiti. Koirat kilpailivat agilitysäkäluokkien mukaan mini-, medi- ja maxi- + vinttikoiraluokissa. Kiihdytysrata oli 80 metrinen suora nurmialustalla. Kiihdytyskisassa ei ollut käytössä viehettä vaan jäniksenä toimi koiran omistaja lelujen ja kannustusten kera.

Masa ja Papu olivat ensikertalaisena kiihdyttelemässä. Niiskulla oli yksi aikaisempi kisa takana Oulussa järjestetyistä kiihdytyskilpailuista. Niisku starttasi miniluokassa enkuista ensimmäisenä hyvän lämittelyn jälkeen. Niisku juoksi todella hyvin, eikä ottanut minkäänlaista häiriötä ympärillä olevasta Match Showsta. Niisku juoksi radan aikaan 8,25 eli 9,6 m/s.
GB Poker Face 

Papu kiihdytti myös miniluokassa ja vahvan saalisvietin omaavana koirana Papu oli liekeissä. Purupatukka todellakin menetti henkensä maalin jälkeen. Saijalla oli jopa vaikeuksia saada Papu irrottamaan otettaan lelusta.

Masa kilpaili mediluokassa ja lähti patoamaan todella voimakkaasti Saijan irrotessa lähtölinjalta. Kiinnipitäjällä oli todella vastusta näinkin pienestä koirasta. Masa juoksi hyvällä tyylillä ja todella matalana maaliin. Masa toimi korkeassa vietissä ja pallo sai kyytiä maaliviivan jälkeen.

GB Mega-Masa

Juoksukuvat: Reima Mukkala
Masan ja Papun suoritusajat olivat todella lähellä toisiaan. Uskomatonta, mutta totta, nuorempi juoksi nopeampaa. Papun aika 7,45 eli 10,7 m/s ja Masan aika 7,62 eli 10,5 m/s. Aika tasaväkisiä poikia!

GB-tiimin enkut saivat seuraavat sijoitukset:
Great Bernina's Poker Face - sij.1 (miniluokka)
Great Bernina's Niiskuneiti - sij.3 (miniluokka)
Great Bernina's Mega-Masa- sij.1 (mediluokka)

Speed Run -kilpailun yhteydessä olevaan Match Show:n osallistui tiimin nuorikko Nyyti - GB Qastehelmi. Tämä oli Nyytille jo kolmas mätsäri, vaikka ikää onkin vasta 6kk. Nyyti ei ihmis- ja koirapaljoudesta hätkähdä, joten sen kanssa on helppo mennä kehään. Jokseenkin neidin innokkuus aiheuttaa välillä haasteita, mutta ihan viimeviikkojen aikana Nyytin esiintyminen on kehittynyt hurjasti. Nyt se malttaa olla jo melko rauhassa eikä pompi pentumaiseen tyyliin ihan koko aikaa. Vaikeuksia kuitenkin tuottaa muiden ihanien koirien ja ihmisten vastustaminen sekä pitkään seisominen (mikä tämän pennun kohdalla tarkoittaa yli viittä sekuntia) - välillä turhauttaa kun se makupala ei tulekaan juuri silloin kun tahtoisi :-)
GB Qastehelmi

Nyytin esiintyminen tässäkin mätsärissa oli
oikein mallikasta ikäsekseen ja se sijoittui toiseksi sinisissä pennuissa. Sama sijoitus siis kuin viime viikolla Oulussa.

Mätsäriin oli tarkoitus osallistua myös muitakin tiimin jäseniä, mutta valitettavasti he olivat estyneet tulemasta. Tiimin edustus näkyi kuitenkin Saijan ja Miisan lisäksi tuomareissa, sillä Satu tuomaroi juniorhandlerit ja pienet aikuiset.

Mukava koirientäyteinen päivä taas takana. Erityiskiitos RKK ry:lle speed runin järjestämisestä! Tällaisia tapahtumia saisi olla täällä meillä pohjoisessa enemmänkin.

Saija & Miisa