28.9.2020

POHJOIS-SUOMEN JOUKKUEPIIRINMESTARUUS KULTAA!

Torniossa Vauhtikoira-areenalla järjestettiin agilityn Pohjois-Suomen piirinmestaruuskilpailut  sunnuntaina 27.9. Yksilökilpailuun osallistuivat 3-luokkalaiset GB Pink Lady, GB Poker Face sekä GB Mega-Masa. Päivän viimeisenä kilpailtiin myös joukkuepiirinmestaruudesta kaikissa säkäluokissa, ja kaikki kolmosluokkalaiset oli valittu Rovaniemen Käyttökoirien mini- ja medijoukkueisiin. GB Vip Lady oli valittu Ragitin minien ykkösjoukkueen varakoiraksi, mutta yhden koirakon peruttua osallistumisensa pääsi Nastakin osallistumaan kilpailuun.

Kilpailut alkoivat sunnuntaiaamuna 8:30 rataan tutustumisella, ja kilpailupäivän aloittivat mini kolmoset. Papun hyppyrata päättyi ikävästi hylkäykseen koiran juostessa ohi suljetusta putkikulmasta. Tähän syynä oli liian kova vauhti eikä se pystynyt enää kääntymään viime hetkellä. Agility on niin upea laji, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa. Aina voi tapahtua virhe mitä et olisi odottanut tapahtuvan. Se kuuluu tähän lajiin ja ponnari heiluen vaan maalia kohti vaikka rata päätyikin hylkäykseen ja yksilöpiirinmestaruusmahdollisuuden sai haudata samantien. Pinni ja Satu juoksi upeasti nollaradan sijoittuen neljänsiksi. Masan kanssa onnistuttiin myös suorittamaan hyppyrata virheettä ja saaden myös sijoitus 4. 

Päivän toinen rata ratkaisi siis yksilökilpailun. Papun kanssa lähdettiin tekemään hyvää puhdasta rataa, vaikkakin piirinmestaruus oli jo menetetty. Rata kulki hyvin, mutta ikäväkseni Papu otti häiriötä takaleikkauksesta kepeille ja teki viiden pisteen keppivirheen. Virhe korjattin ja täysillä vain loppuun asti, sillä neljänneksi viimeinen este oli puomi. Kontaki tuli ihan kriteeriin! Superonnellinen fiilis tästä osaamisesta kilpailutilanteessa.

Pinnillä ja Sadulla rata kulki hyvin, mutta ikävästi koirakko sai myöskin viiden pisteen keppivirheen. Muuten rata oli todella hieno ja sujuva. Satukin on oppinut juoksemaan radalla todella rohkeasti ja päättäväisesti. 💗 Masan kanssa saimme myöskin keppivirheen samaisesta kohdasta. Tämä oli todellakin yllätys, sillä Masa on yleensä tasainen suorittaja, mutta aina koirat voivat yllättää.

Yksilökisan jälkeen katse joukkuekilpailuun jossa Pinni ja Nasta kilpailivat Ragitin minien ykkösjoukkueessa ja Papu minien kakkosjoukkueessa. Myös Masa kilpaili Ragitin medien kakkosjoukkueessa.

GB Poker Face / Papu

Nasta starttasi ensimmäisenä joukkukilpailun radalle ja upeasti puhtaalla radalla maaliin. Supersuoritus ykkösluokkalaiselta Nastalta. Pinnillä sattui Sadun totaalisesti yllättämä lentokeinu, josta viisi virhepistettä. Muut joukkueen koirat tekivät viiden virhepisteen radat. 

Papu starttasi ensimmäisenä koirana omasta joukkueesta ja se oli semmoinen tykkinolla niin kuin pitääkin 5,49 m/s etenemällä.  Papun kanssa päätin, että nyt mennään niin lujaa kuin  kintuista päästään ja nollana maaliin. Saatiin toiseksi nopein nolla koko kilpailun toiseksi nopeimmalla ajalla kaikki säkäluokat mukaan lukien (60 koiraa). Yksi belgianpaimenkoira maxijoukkueesta juoksi radan 0,5 sekuntia nopeammin. Muut Papun joukkueen koirat tekivät viiden virhepisteen radat ja yksi heistä päätyi hylkäykseen. 

Masa starttasi myös medijoukkueen ensimmäisenä. Masan kanssa juostiin iloisesti ja vauhdikkaasti nollana maaliin. Upea rata Masalta 5,09 m/s etenemällä. Masan joukkueesta yksi koira teki myös puhtaan nollan sekä yksi viiden virhepisteen radan. Neljännen suoritus päättyi hylkäykseen.

Joukkuekilpailussa oli mahtava tunnelma. Muut kisaajat olivat mukana mahtavasti tsempaten toisiaan huippusuorituksiin. Ensimmäinen joukkuekilpailukokemus!💕👊 Fiilis oli mahtava.

Lopulliset sijoitukset joukkuekilpailuissa olivat.

Papu / Ragitin minijoukkue 2.  KULTAA

Pinnin ja Nastan / Ragitin minijoukkue 1. PRONSSIA

Masan / Ragitin medijoukkue 2. HOPEAA

Kaksi viikonloppua on kilpailtu nyt peräkkäin. Nyt tarvitaan vähän lepoa ennen lokakuun kilpailuja Rovaniemellä.

Agilitytervesin

-S-