21.9.2020

AGILITYUUTISIA KEMINMAASTA 19.-20.9.2020

Syksyn viimeiset ulkokisat ennen hallikauden alkua pidettiin Keminmaassa Artic agility Team ry:n kentällä. Tuomarina toimi Rauno Virta. Kilpailut olivat kaksipäiväiset, GB tiimistä osallistuivat Satu GB Pink Ladyn ja GB Vip Ladyn kanssa lauantaina ja minä GB Poker Face'n ja GB Mega-Masan kanssa molempina päivinä. 

Vaikka kilpailut olivat kesäkauden päätöskilpailut olivat ne meille kisakauden avauskilpailut. Yritimme avata kisakauden elokuun kilpailuissa Rovaniemellä, mutta ne kisat päättyivät ohjaajan loukkaantumiseen ensimmäisellä radalla. Tämä jatkoi kevään kisataukoa entisestään 8 kk pituiseksi. Onneksi jalka oli nyt parantunut ja pystyimme kilpailemaan ilman suurempia fyysisiä ongelmia.

Lauantaiaamuna kilpailun aloitti Nasta ykkösten radoilla. Ensimmäinen rata johti hylkäykseen pienen virheen vuoksi, mutta toisella radalla Satu ohjasi Nastan virheettä maalin saaden ensimmäisen agility LUVAN ykkösluokasta. Upea suoritus Satulta ja Nastalta.💕 

Iltapäivällä kilpailut jatkuivat kolmosluokan radoilla. Satu ja Pinni lähtivät hyppyradalle ensin. Tuloksena 5 virhepistettä okserin riman tultua alas. Okserille tultiin 360 asteen putkikulmasta, joka varmasti vaikutti kiihdytykseen ja etäisyyden arvionti virheeseen. Papu starttasi mini3-luokan viimeisenä ja tiputti saman okserin riman kuin siskonsakin. Voi pyhä sylvi, kun harmittava virhe molemmilta sisaruksilta. Lopulliset sijoitukset olivat Papu 3. ja Pinni 4. viitosen virheillä. Medi3-luokassa kilpaileva Masa päätti luokkansa erinomaisella tyylipuhtaalla ja nopealla hyppyradalla voittaen luokkansa ja saaden viimeisen SERT-H ja samalla FI AVA-H tittelin. Upea kisakauden avaus Masalta.💗

GB Mega-Masa FI AVA-H


Päivän ensimmäiselle agilityradalle lähdettiin hyvillä fiiliksillä. Rataan tutustuessa päivittelin puomin poistumista ja ansaestettä, joka oli huokuttelevasti puomilta hyvällä linjalla. Satulla ja Pinnillä on pysäytyskontakti niin heillä tämä ei ollut ongelmallinen, mutta meille juoksupuomilaisille tilanne toi haastetta. Satun ja Pinnin rata johti hylkäykseen pienen virheen vuoksi. Papun rata sujui hienosti puomille saakka, mutta juhlat loppuivat huonoon kontaktiosumaan, joka täytyi korjata johtaen radan hylkäykseen. Masa noudatti samaa kaavaa Papun kanssa ja kohtalo puomilla jokseenkin sama ja rata oli hylätty. Juoksupuomia ollaan rakennettu nyt 2 vuotta, mutta näköjään kilpailuissa osaamisen taso laskee vielä hurjasti. Nyt vaan odotellaan uudestaan tauon jälkeen milloin koirat tekevät sen minkä osaavat.

Kolmannen radan alussa kilpailut olivat 90 min aikataulusta jäljessä. Ilta alkoi jo hämärtää ja tuomari teki päätöksen teettää sama rata uudestaan vaihtaen vain yhden hypyn keinuksi. Tämmöiseen en ole koskaan törmännyt, mutta meneehän se näinkin. Satu ja Pinni paransivat toisella kerralla suoritustaan saaden 5 virhepisteellä sij. 1. Papu ja Masa jatkoivat puomitreeniä vielä viimeisen radan verran ja tuloksena hylkäys molemmille.

Sunnuntain kisat jatkuivat sateisessa säässsä. Ehdin jo manata säätä moneen kertaan, mutta onneksi sade loppui 10 min ennen ensimmäistä rataa. Ensimmäinen hyppyrata kulki molemmilla todella helposti. Papu sekoili keppien rytmissä pehmeän pohjan vuoksi saaden 5 virhepisteellä sijoituksen 3. Masa teki tarkkaa työtä saaden nollatuloksella 2. sijan. Masalla näkyi edellisen päivän kisat jo vauhdissa, jonka kyllä tiesin etukäteen odottaa. Masalle sopii parhaiten yhden päivän kilpailut.

GB Mega-Masa & GB Poker Face

Toiselle agilityradalle lähdettiin luottavaisesti. Papun kanssa tehtiin nollarata, muutamalla pienellä mutkalla johon meni turhaan aikaa ja saatiin sij. 2. Masan kanssa myös puhdas nolla rata sij. 2. ja upea täyspäätykontakti puomille. Suurin ilonaihe näissää kisoissa.

Kolmas rata alkoi tuntua jo ohjaajankin jaloissa. Ratoja oli alla jo 10 viikonlopun ajalta. Papun kanssa lähdettiin hyvällä fiiliksellä, sillä radalla oli puomilta suora poistuminen kepeille avokulmaan, jonka koira osaa 100% itsenäisesti. Nyt vaan katsottiin toimiiko kisoissa niin kuin kotona. Luotin koiraan ja annoin keppikäskyn, jolloin Papu lähti kiihdyttämään ja painamaan laukkaa alas puomilla. Tunne oli niin hieno, kun se näytti sen minkä se on oppinut. Puomi ihan päätyyn ja täysillä itsenäisesti kepeille. Pelkästään se oli jo voittajafiilis, vaikka saatiin nolla ja sija 1.💗 Masalla väsymys painoi jo tassuissa ja radalla tuli pari virhettä, joka johti hylkäykseen. 

Kaikkinensa hieno kisakauden avaus. Molemmille koirille tuplanollat sunnuntailta sekä vain pieniä virheitä muilta radoilta sekä Masan valioituminen lauantailta antoi super fiiliksen jatkoon.

Agility terveisin

-S-