20.2.2017

AGILITYUUTISIA - Pello 18.-19.2.

Agilitykilpailut Pellossa 18,-19.2.2017

Masan ja Papun viikonlopun leiri!
Great Bernina's Mega-Masa 'Masa' ja Poker Face 'Papu' osallistuivat Pellossa järjestettäviin kaksipäiväisiin agilitykilpailuihin. Kilpailut olivat erittäin lämminhenkiset ja iloiset. Tuomarina toimi Jari Helin. Jarin radat olivat haastavia, mutta taidolla suunniteltuja. Oli ilo suorittaa näitä rajoja oman osaamisen äärirajoilla.

Lauantaina Papu starttasi A-agilityradan saaden kontaktilta 5 virhepistettä, mutta silti sijoituksen 1. Rata ei ollut todellakaan läpijuostava 1-luokan rata. B-hyppyradalla Papun vauhti oli huimaa ja keskittyminen kepeillä hajosi.  Pitkällä loppu suoralla,  ohjaajan voimakas rytmin vaihto ennen putkeen vekkausta aiheutti kiellon, joten tulos 10 virhepistettä ja sij.3.
Palkinto potretti kisapaikalla!

Masan A-agility radalla tapahtui toisella esteellä kielto joutuen ohjaajan pakko valssin ajoitusvirheestä, josta 5 virhepistettä ja sij.5 Kokonaisuudessaan rata oli siisti ja loppu menikin virheettömästi hienolla vauhdilla maaliin. B-hyppyrata meni hienolla flowlla, mutta kolmanneksi viimeisellä esteellä ohjaajan aivo'pieru' aiheutti väärän esteen, josta seurasi hylkäys. Käsittämätön töppi, mutta 10 tuntia kisapaikalla aiheutti ohjaajan keskittymisen herpaantumisen: Voiko tälle  muuta järkevää selitystä keksiä - EI!

Sunnuntaiaamuna kello herätti 6:30. Unisena kamat kasaan ja menoksi. Masa ja Papu oli kylläkin sitä mieltä, että yksi reissu olisi riittänyt.

Aamulla kolmosluokka aloitti C-agilityradalla. Masa oli hyvässä vireessä, lähtö onnistui loistavasti. Valitettava kontaktivirhe puomilla, josta 5 virhepistettä ja sij.3. D-agilityradalle lähtiessä päätin, että jumaliste. Nyt näytetään, että me osataan tämä homma ja niin teimme - JACKPOT - nollarata hyvällä ajalla ja sijoitus 1 + SERT-A. Tämä oli Masa toinen agilityserti kolmosluokassa, joten yksi agilityserti vielä lisää  ja FI AVA -tittelihaaveestani tulee totta!

Papu sij 1 & 3.
Voitto oli minulle suuri iloinen yllätys! Onnistumisen tunne on se paras tunne ikinä, kun tavoitteellinen harjoittelu tuottaa tulosta. Tuomari Jarin Helin kommentoi minulle palkintojen jaossa, että te ehditte vielä vaikka minne. Hieno suoritus!

Papun sunnuntaiset kisat eivät sitten sujuneet ihan suunnitelmien mukaan. Tällä minun pikku ferrarilla oli jarrut hukassa kontakteilla täydellisesti ja vähän muuallakin. Monet kerrat kurveissa pahan näköistä sutimista. Hymyssä suin lähdin kuitenkin radalle, vaikka tiesin jarrujen uupuvan. Hyvää harjoitusta kisa tilanteessa koiran olessa kisa vireessä. Minun täytyy kuitenkin muistaa, että Papu on vasta 1 v ja 10 kk vanha nuori koira, joten vaatia ei voi vielä hirveää mielen hallintaa. Papu jää nyt kisa tauolle harjoittelemaan kontakteja + jarruja ja Pääsiäis kisoissa jatketaan.

Masa sij. 3 & 1 / SERT -A
Masan kilpailut jatkuvat parin viikon kuluttua Torniossa. Muutamat Rauno Virran ja Kim Berglundin valmennukset ehditään käydä tässä välissä. Tavoitteena on saada ohjauksen ajoitusta paremmaksi, jolloin Masan linjat nopeutuu sekä paranee. Hyvillä mielin jatketaan Masan kanssa kohti uusia seikkailuja.

Agilty terveisin

-Saija-