6.6.2016

Eestin Voittaja - viikonloppu 3.-4.6.2016

Suuntasimme Ninan kanssa perjantaiaamuna Viroa kohti. Minun matkani alkoi jo edellisenä iltana Kemistä Helsinkiin yöjunalla. Enkkuja meillä oli mukana valionarttu GB Niiskuneiti (Niisku), valiouros GB Mr Finland (Marski) ja junioriuros GB Pikkarainen (Simba). Enkkujen lisäksi matkaan lähti pakettiautollinen tanskandoggeja.

Perjantaina iltapäivällä osallistuimme Niiskun ja Marskin kanssa Luigessa järjestettyyn II & III -ryhmien ryhmänäyttelyyn. Enkkuja kisaan oli ilmoitettu 6, joista 3 oli urosta ja 3 narttua. Päivä oli oikein lämmin, suorastaan kuuma, mutta se ei meitä haitannut, sillä meidän koirat ovat parhaimmillaan auringonpaahteessa - jo pieni tuulen vire saa takajalat värisemään!

Tuomarina toimi virolainen Viive Maranik. Hän kehui kuinka kaikilla osallistuneilla koirilla oli erityisen hyvä karva. Maranik ihastui GB -koiriin ja tulokset olivatkin mahtavat, sillä 

Great Bernina's Niiskuneiti SERT ROP > EE MVA 
Great Bernina's Mr Finland SERT VSP > EE MVA & BALT MVA

ROP -kehä
Marski VSP ja Niisku ROP
Uudet valiot Niisku ja Marski

Marski ja Nina

Molemmat koirat siis valioituivat Viroon, ja paljon ulkomaita reissannut Marski valioitui lisäksi Baltian maihin!

Yöksi suuntasimme Tallinnan keskustaan. Olimme varanneet huoneiston vanhasta kaupungista. Kaupunkina Tallinna oli todella kaunis, mutta kuten yleensä näyttelyreissulla, tälläkään kertaa emme ehtineet sen kummemmin kaupunkiin tutustumaan. 


Perjantain ruusukesatoa meidän teltalta

Lauantaina osallistuimme Viron Voittajaan. Meidän kehät alkoivat vasta klo 14 aikoihin ja yöpaikkamme sijaitsi vain parin kilometrin päässä näyttelypaikasta, joten kiirettä ei todellakaan ollut. Kerrankin :D Suuntasimme jo kuitenkin hyvissä ajoin aamupäivästä näyttelypaikalle.

Tuomarina toimi Antonio Mracevic Montenegrosta. Hänen tuomarointiaan oli mukava seurata - hän selvästi nautti työstään. Kaikkia käteltiin, ja kaikista sijoittuneista hän halusi valokuvat itselleen. Yhteensä enkkuja oli 14, 8 urosta ja 6 narttua, joiden lisäksi oli kaksi kasvattajaryhmää ja kaksi paria. Suuresta osallistujamäärästä ja kovasta tasosta huolimatta tiimimme vei melkoisen potin kotiin:

Great Bernina's Niiskuneiti CACIB ROP > Viron Voittaja 2016
Great Bernina's Mr Finland VARACA PU2
Great Bernina's Pikkarainen JUN-SERT JUN-ROP PU3 > Viron Juniorivoittaja 2016

Great Bernina's kasvattajaryhmä ROP
Great Bernina's pari ROP

Niisku CACIB ROP & Viron Voittaja 2016
Marski VARACA PU2
Simba JUN-SERT JUN-ROP PU3 & Viron Juniorivoittaja 2016

Vasemmalla Simba
ROP PARI Niisku ja Marski
Niisku molempien päivien paras 
Takana siis aivan mahtava reissu! Saimme mitä haimmekin ja vielä enemmän. Ei muuta kuin nokka kohti viikonlopun Skellefteån erkkaria!

Miisa