3.6.2023

AGILITYN MAAJOUKKUEKARSINNAT 2023

Agilityn maajoukkuekarsinnat 2023 käytiin Vantaalla kahdessa eri osassa, ensimmäinen helmikuussa ja toinen toukokuussa.  Ensimmäiseen maajoukkuekarsintaan osallistuakseen koiran täytyi sijoittua agilityrankingissa 80 parhaan joukkoon saadakseeen kilpailunoikeuden  ja toiseen karsintaan täytyi olla 40 parhaan joukossa. Tämä vaati jo jonkin verran kilpailuja alle ennen helmikuuta ja hyviä pisteitä nollaradoilta. Toukokuun kilpailuun ranking pisteet täytyi olla jo korkealla. Maajoukkuekarsintaan osallistui kaksi GB koiraa Great Bernina’s Poker Face "Papu" ja Great Bernina's VIP Lady "Nasta".

Papu vietti koko syksyn kilpailutaukoa ja hioimme taitojamme tulevaan kisakauteen. Rankingpisteiden kanssa tuli hieman hoppu, mutta saimme ne kuitenkin alkutalvesta kasaan hyvilla nollavoittoradoilla 

Papua treenataan taidolla ja ajatuksella, vähemmän on enemmän. Koiran täyttäessä 8 vuotta on harjoittelu suunniteltava niin, että palautuminen olisi optimaalista ja säästyttäisiin loukkaantumisilta ja ylirasitukselta. Harjoittelussa keskitytään koiran fysiikkaan ja heikkouksien hiontaan sekä taitojen ylläpitoon. Papu treenaa Tiia Vitikaisen valmennuksessa ACE koirakoulusta. Tiian kanssa on tehty yhteistyötä jo viisi vuotta ja se näkyy selkeästi ohjaajan ja koiran taidoissa.

Treenikausi on  mennyt hyvin ja Papun osaaminen on korkealla tasolla. Ensimmäiset karsinnat menivät kuitenkin aivan alisuoriutumiseksi. Näistä huonoista suorituksista ei voi syyttää vain jompaa kumpaa meistä vaan todeta, että emme pystynet omaan parhaaseemme. Agility on herkkä laji ja aina ei voi onnistua. Epäonnistumiset opettavat ja kasvattavat. 

Toiset maajoukkue karsinnat menivätkin todella loistavasti. Viisi rataa joista neljältä radalta tulos. Kaksi nollaa, kaksi vitosen rataa (riman putoamisella) ja yksi hylsy, joka tuli vain linjavirheestä, jota ei voinut enää koira korjata vaikka sainkin sen kalastettua lopulta oikeaan suuntaan. Jos nuo rimat eivät olisi tippuneet olisimme olleet lopullisessa sijoituksessa sijalla 9. Tämä tieto antaa osviittaa siitä, kuinka kaukana olimme kärjestä, jos Papu olisi ollut hippasen huolellisempi hypyissä olisimme ollut ensimmäinen varakoirakko maajoukkueeseen. Lopullinen sijoitus oli 19. 


Suomessa minien taso on tällä hetkellä korkea ja virheisiin arvokisoissa ei ole varaa eikä turhiin laukka-askeliin. Hyvä niin! Olimme oikeutettuja nauttimaan arvokisatunnelmasta ja makeasta yhteistyöstä radalla. Papu on niin hieno agilitykoira. Papua ei voi tarpeeksi kiittää siitä asenteesta mikä sillä on. Onnellinen jokaisesta yhteisestä hetkestä agiradoilla❤️

Seuraavaksi nenä suunnataan kohti JSP SM-kilpailuja Rovaniemellä kesäkuun puolessa välissä. Treenataan hieman ja sitten pääsemme taas nauttimaan yhdessä tekemisestä täysillä.

Agilityterveisin

-Saija-