1.4.2018

AGILITYUUTISIA!

GB Poker Face - SERT-H
Perinteiset Rovaniemen Käyttökoirien järjestämät pääsiäiskisat kisattiin Rovaniemellä 30.-31.3. Kilpailuihin osallistui GB-tiimistä Pink Lady 'Pinni', Mega-Masa 'Masa' ja Poker Face 'Papu'. Kilpailut olivat kaksipäiväiset 3-luokkalaisille, ykkösluokkalaiset kisasivat
vain perjantaina.

Perjantaina 3-luokka avasi kilpailupäivän klo 10. Tuomarina toimi Minna Väyrynen Kajaanista. Jostain syystä kilpailuvireeseen oli hieman vaikea päästä vain 10 minuutin matkan aikana kisapaikalle, mutta onneksi vire ehti kuitenkin löytyä maxikoirien suoritusten aikana.

A-hyppyradalla Masa ja Papu tekivät kummatkin hienot nollaradat, mutta ohjaus olisi voinut olla vieläkin parempaa ajoitukseltaan. Tuloksena Masalla sija 4 ja Papulla sija 1 + SERT-H💥. B-agilityradalla kummatkin pojat ottivat juoksukontaktit - wuhuu! Radat päätyivät kuitenkin hylkäykseen pienten ohjusvirheiden vuoksi.
C-agilityrata oli molemmilla koirilla loistava, lukuun ottamatta juoksupuomien kontaktivirheitä, juoksarit siis todellakin vielä opetteluvaiheessa. Masalla sijoitus 11. ja Papulla 3.

Perjantaina kilpailut jatkuivat 1-luokkien radoilla joissa tuomarina toimi Timo Vertanen Ruotsista.

Tähän väliin Sadun tuumailuja:
Great Bernina's Pink Lady
"Olin ilmoittanut Pinnin ensimmäistä kertaa kolmelle radalle, 2 agilityrataa ja 1 hyppyrata. Ensimmäiseen rataantutustumiseen lähtiessä olin aika kauhuissani; C-agilityradan mitta oli yli 200 metriä ja sisälsi 21 estettä, emme ole ikinä edes treeneissä tehneet niin pitkää pätkää! Ei auttanut muu kuin luottaa koiraan ja itseensä. Pinni toimi ihan loistavasti ja sillä oli valtavan hyvä vauhti päällä koko illan! Teimme nollaradan ja sijoituimme toiseksi vain 12 sadasosan erolla voittajaan 😊 Ensimmäinen agilityLUVA on siis plakkarissa.
Pinni ja Satu
B-agilityradalla kaikki, mikä voi mennä pieleen, taisi myös mennä ja tuloksena hylsy. A-hyppyradalle lähdettiin sitten sekavin tunnelmin. Kaiken kaikkiaan radat olivat paljon haastavampia kuin kahdessa aiemmassa kilpailussamme, ja ajattelin että käydään nyt reenaamassa, hypärit on kuitenkin Pinnin lempiratoja kun pääsee LUJAA. Rata tuntui kuitenkin älyttömän hyvältä ja sujuvalta, eikä virheitä tullut. Hypäri sitten voitettiinkin kera LUVAn, etenemisnopeus koiralla oli 4,88 m/s 😃💪"

Lauantaina 3-luokat jatkoivat kisaa puolenpäivän jälkeen, mikä oli loistava ajoitus, koirat saivat palautua rauhassa ennen uusia ratoja. Tuomarina toimi Timo Vertanen Ruotsista, joka on kuuluisa haastavista radoistaan, jossa ohjaajat ja koirat joutuvat osaamisensa äärirajoille. C-agilityrata onnistui Masan kanssa loistavasti puomin kontaktivirhettä lukuunottamatta ja sijoitus 4. Papun C-agilityrata päätyi hylkäykseen koiran livahdettua väärälle esteelle. B-agilityradalla Masa teki hienon nollaradan ja sij.2💖 Papun rata oli vauhdikas ja sij.11 5-virhepisteen vuoksi puomikontaktilta. A-hyppyradalle lähtiessä oli ohjaajalla jo reidet aika väsyneet ja loppuviikosta tullut nilkkavamma vaivasi jo kovin. Kuitenkin jostakin löytyi vielä puhti viimeiseeen rutistukseen. Masan kanssa tuo hyppäri päätyi hylkäykseen, kun jätin yhden ansaputken vahtimatta - kontakti koiraan katkesi persjätön vuoksi - TODELLINEN OHJAAJAN MOKA! 🙅Papun kanssa starttiin lähtiessä pistin kaikki peliin! Se kannatti - MIELETÖN RATA - huippu etenemä ja VOITTO. 👊

Juoksukontaktit ja paljon muuta harjoiteltavaa saatiin harjoituslistalle lisää. Nyt lepoa ja suklaamunia 💖 HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

-Saija-