23.4.2017

Agilityn kotikisat 13-14.4.2017

Great Bernina's Mega-Masa
Rovaniemellä kisailtiin agilityssä Pääsiäisenä. Tuomarina toimi Rauno Virta ja Sari Mikkilä. Rennoin fiiliksin lähdimme kotikisoihin. Great Bernina's Poker Face osallistui mini1-luokkaan ja Great Bernina's Mega-Masa medi3-luokkaan.

Masan radat olivat heti aamusta. Näissä kisoissa vire uupui ohjaajalta sekä koiralta. Masa otti paljon häiriötä hallista ja ohjaaja ei ollut parhaimmillaan. En tiedä vieläkään miksi näin oli, mutta aina ei vaan suksi luista niin kuin toivoisi. Teimme jokaisella kolmella radalla yhden virheen, joka johti hylkäykseen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun emme Masan kanssa saaneet kisoista tulosta. Kokemus se on sekin, miten pettymyksestä selvitään ja revitään työkaluja tulevaan.

Great Bernina's Poker Face

Papu starttasi Masan ratojen jälkeen. Papu oli vireessä ja ei paineistunut oudosta hallista. Tunsin heti startissa, että nyt on koiran vire juuri oikea, nopea, röyhkeä ja samalla kuulolla. Papu suoritti radan 29 sekuntiin, kun ihanneaika oli 43 sekunttia. Vauhtia riitti ja Papu suoritti kaikki kolme pysäytys kontaktia puhtaasti. Joista olen todella onnellinen. Kontakti oppi on mennyt korvien väliin ja tästä on hyvä lähteä kohti 2-luokkaa. Papun pääsiäiskisat jäivät lyhyeksi, koska tarvitsimme vain yhden LUVAN luokkanousuun ja saimme sen ekalta radalta.


Kisojen jälkeen olemme vetäneet vähän happea ja eläneet vain normi arkea ilman treenejä. Ensi viikolla palaamme taas treeneihin ja seuraavat kisat ovatkin toukokuun alussa Torniossa.

Agility terveisin

-S-