14.2.2016

Juha Kareksen handlerkurssi

Pohjoisen porukoilla oli etuoikeus päästä osallistumaan Juha Kareksen handlerkurssille tänään Rovaniemellä. Tiimistä mukana olivat Anne-Mari, Katja, Saija, Satu ja Miisa, joista kolme viimeistä osallistuivat kurssille koiran kanssa. Anne-Mari ja Katja olivat mukana kuunteluoppilaina. 

Päivä aloitettiin klo 11 käytännönharjoituksilla, ensin pienten koirien kanssa ja sitten isojen. Iltapäivän puolella jatkettiin lyhyehköllä luento-osuudella, jota seurasi lisää harjoituksia. Kurssilla käytiin yleisesti läpi miten näyttelyissä kuuluu toimia, välillä perehtyen myös yksityiskohtaisempiinkin juttuihin. Käytännönharjoituksissa tehtiin muutamia harjoituksia esittämiseen liittyen. Lisäksi jokainen koirakko sai yksilöllisiä ohjeita esittämisen hiomiseen. 

GB-koirista mukana olivat Papu (GB Poker Face), Pinni (GB Pink Lady) ja Niisku (GB Niiskuneiti). Jokainen niistä toimikin esimerkillisesti ja rotu sai paljon kehuja siitä kuinka kanta on mennyt luonteen osalta todella paljon takavuosista eteenpäin. Nykyään koirat ovat paljon avoimempia kuin mitä ensimmäiset enkut Suomessa aikanaan olivat. 

Erityisesti enkkujen esittämisessä Juha kehotti seisottaessa suuntaamaan koiran katseen alaspäin, jolloin kaulalinja tulee kauniisti esiin. Hän muistutti myös, että koiran etujalat tulisi olla rungon alla. Mieluummin liian takana kuin edessä. 

Juha on tunnettu tarinankerronnastaan, ja siitä saimme nauttia tänäänkin. Tunnelma oli oikein mukava. Päivä meni nopeasti ja hänen oppejaan olisi voinut kuunnella pitempäänkin!

Juha luennoi
Satu ja Pinni (10kk)
Papu (myöskin 10kk) pääsi Juhan handlaukseen
Hyvin sopisi Juhalle enkkukin ;)
Miisa + Niisku ja Saija + Papu
Satu ja Pinni 
Miisa ja Niisku
Kaulalinjaa esiin
Papun lennokas liike
Papu
Apinat tanssii :D
Saija + Papu, Juha, Satu + Pinni ja Miisa + Niisku

- Miisa-