27.1.2020

Englanninkääpiöterrieri yleistyy agilitykoirana!


Great Bernina's koirat kisasivat Tornion Pakkasrallissa 25.-26.1.2020

Nyyti
Perinteinen tammikuinen agilitykilpailu Torniossa on nimensä veroinen. Pakkanen paukkui sekä lauantaina että sunnuntaina, mikä ei ole kylmänaroille enkuille mieleen. Onneksi hallissa lämpötila oli +10 astetta! Tuomarina toimi molempina päivinä Jari Suomalainen. Radat olivat erittäin vauhdikkaita kaikissa luokissa.

Lauantaina kisasivat Great Bernina's Mega-Masa 'Masa' medi kolmosissa ja Great Bernina's Poker Face 'Papu' mini kolmosissa sekä Great Bernina's Niiskuneiti 'Niisku' mini kakkosissa. Radat olivat todella vauhdikkaita ja koirakot joutuivat suorituksissaan äärirajoille.

Masa ja Papu
Mini kakkoset aloittivat kilpailun linjakkailla ja nopeilla radoilla. Niiskun radat kulkivat hyvin ja Miisa oli todella tyytyväinen yhteiseen flowhun. Valitettavasti radoilla tapahtui keppivirheitä, jonka vuoksi tuloksina 4. sija 18,68 ja HYL. Kaikkinensa Miisa oli tyytyväinen Niiskun suoritukseen.

Mini kolmoset starttasivat iltapäivällä todellakin kovavauhtisella hyppyradalla. Papun vauhti kasvoi niin suureksi, että koira kaatui pahasti rinnalleen. Se aiheutti ulosajon linjalta ja rata päättyi hylkäykseen. Agilty radoilla Papun kanssa tuli muutama pieni virhe, joten kisatuloksena 3 x hyl, mutta radoista löytyi paljon hyvääkin. Masan kanssa onnistuimme vauhdikkaalla hyppyradalla täydellisesti ja tuloksena voittonolla ja SERT-H (hyppyserti). Agiradoilla otimme hylkäykset puomin kertaamisen vuoksi.

Sunnuntaina vuorossa olivat ykkösluokan minit Great Bernina's Sisu-Pussi 'Pate' ja Great Bernina's Qastehelmi 'Nyyti'. Radat jatkoivat samaa laadukasta linjaa, ne olivat loogisia ja testasivat koiran ja ohjaajan perustaitoja. Patelle ja Tarulle nämä olivat toiset agilitykilpailut ja he onnistuivat hienosti hyppyradalla saaden nollatuloksen sij.2 ja LUVA. Agilityradalla sattui pieni virhe josta virhepisteitä viisi ja sijoitus 2. Toinen agilityrata päättyi hylkäykseen.
Taru ja Pate

Miisa käynnistelee uudestaan kilpailu-uraa vauhdikkaan Nyytin kanssa. Nyytillä oli todellakin vauhtia. Koira oli ALL OVER THE PLACE, mutta hauskaa oli ainakin Nyytillä. Miisan huumori oli hieman koetuksella koiran koiruuksien edessä.

Agilty on laji, jossa kaikki on mahdollista. Ei ole toista samanlaista agilitykilpailua, ei toista samanlaista suoritusta. Koira on koira, se ei ole kone. Kaikki on aina mahdollista ja se pitää ottaa vastaan hymyssä suin ja suunnata vain uuteen nousuun seuraavassa kilpailussa.

Great Bernina's Nastapimu 'Pipsa' kilpaili myös viikonloppuna Ylöjärvellä. Pipsa kilpailee Jennin kanssa mini kolmosissa. Tällä kertaa tuloksena oli 3 x hyl. Jenni ja Pipsa edustavat GB-tiimiä Tampereen seudulla.

Miisa ja Nyyti

Helmikuussa pohjoisessa ei järjestetä kilpailuja. Masa ja Papu suuntaavatkin helmikuun lopussa European Open -karsintoihin Tampereelle. Papu sijoittui hienosti Tornion EO:ssa marraskuussa yhteispisteissä sijalle neljä, voittaen yhden radan nopealla nollatuloksella saaden toisen agilitysertinsä.


Agilityterveisin

-Saija-


p.s. Agilitykuvat Reima Mukkala