Harrastukset

Enlanninkääpiöterrierit ja heidän omistajat harrastavat monia eri lajeja.

1. Koiranäyttelyt: Englanninkääpiöterrieri on kiva rotu näyttelyharrastukseen sen turkin helppohoitoisuuden ja pienen koon vuoksi. Näyttelymatkat onnistuvat kätevästi niin autolla, junalla kuin lentokoneellakin. Turkin hoitoon ennen näyttelyä ei mene minuuttia kauempaa, kynsihuoltoon muutama minuutti enemmän :-) Englanninkääpiöterrieri on klassisen kaunis rotu, joka on alkanut saamaan ryhmäkehissäkin ansaitsemansa arvostuksen. Kehäkäyttäytymisen pohjatyöt tulee tehdä harkiten ja positiivisen vahvistamisen kautta.Aktiivisia GB-näyttelykoiria löytyy ympäri Suomea ja ikähaarukka on ns. vauvasta vaariin.
2. Agility: Englanninkääpiöterrieri on nopeaoppinen ja nopea koira agilityharrastukseen. Tämä onkin suosituin koiraurheilun harrastusmuoto rodun parissa. Enkkunartut kilpailevat yleensä miniluokassa ja urokset mini- tai mediluokassa. Tässä harrastuksessa haastetaan niin koira kuin ohjaajakin, mutta hauskaa on molemmilla.

Great Bernina's Mega-Masa A-esteellä


Agilityssä kilpailleita tai kilpailevia GB-koiria:

 • Great Bernina´s Bebbu Normaali
 • Great Bernina's Easy Ella
 • Great Bernina's Estoton Elvis
 • Great Bernina's Häntä Heikki
 • Great Bernina's Innostunut Onni
 • Great Bernina's Mega-Masa FI AVA & FI AVA-H
 • Great Bernina's Nastapimu
 • Great Bernina's Niiskuneiti
 • Great Bernina´s Nätti-Jussi FI AVA & FI AVA-H
 • Great Bernina's Pink Lady
 • Great Bernina's Poker Face FI AVA & FI AVA-H
 • Great Bernina's Qastehelmi
 • Great Bernina's Salama McQueen
 • Great Bernina's Sisu-Pussi
 • Great Bernina's Supersankari
 • Great Bernina's VIP Lady FI AVA & FI AVA-H
 • Great Bernina's Wauhti Wiivi3. Toko & Rally-toko Enlanninkääpiöterrieri on pieni koira, mutta omaa ison koiran sielun. Oikeaoppisella koulutuksella ja motivoinnilla enkku sopii myös tokoon. Älykkäänä ja kontaktihakuisena koirana se oppii asiat nopeasti ja haastaa omistajansa pitämään harjoitukset mielenkiintoisena.

Great Bernina's Häntä Heikki 'Pate'
Tokossa kilpailevia GB-koiria:
Great Bernina's Mega-Masa (BH-koe)
Great Bernina's Häntä Heikki (BH-koe)
Great Bernina's Niiskuneiti
Great Bernina's Qastehelmi


4. Viehejuoksu: Englanninkääpiöterrieri on erittäin nopea ja 'syttyvä koira'. Se saalistaa paljolti näkönsä avulla ja siksi viehejuoksu on enkulle erittäin luontaista. Tätä lajia on kiva harrastaa enkun kanssa! Etelässä on paljon mahdollisuuksia tähän harrastukseen. Pohjoisin rata löytyy Oulusta.

Great Bernina's Kassi-Alma 'Pinkki'

Viehejuoksussa kilpailevia GB-koiria:
Great Bernina's Kassi-Alma
Great Bernina's Pohjantähti


5. Mejä: Englaninkääpiöterrieri käyttää nenäänsä taidokkaasti ja niinpä metsäjäljen harrastaminen on kokeilemisen arvoinen laji. Loistava harrastusmuoto metsässä viihtyvälle parille.

Great Bernina's Napapiirin Sankari 'Saku' ja Kassu Megatassu 'Sulo'
Great Bernina's Häntä Heikki 'Pate'
6. SKL Kaverikoira ja Karvakaverit: Sylissä viihtyvä, silittelyä rakastava ihmisten palvoja enkku sopii myös hyvin koon ja siistin turkin puolesta eläinavusteiseen vapaaehtoistoimintaan. Koirat ohjaajineen tekee arvokasta työtä lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten parissa. Suomen ensimmäinen Karva-Kaverina toimiva englanninkääpiöterrieri on Great Bernina´s Culo Cähköjänis, kotoisammin "Culo". Nimestään huolimatta Culo on täydellinen Karva-Kaveri :).
Lisätietoa:
Suomen Karva-Kaverit 
SKL - Kaverikoira


Janni & Culo 27.8.2013 todistusten jaon jälkeen
 valmiina Kaverikoira toimintaan :)

Karvakaveri, Great Bernina´s Pohjantähti "Lila" valmistui huhtikuussa 2016 :)

Karva-Kavereina toimivia GB-koiria:

Great Bernina's Culo Cähköjänis
Great Bernina's Pohjantähti
Great Bernina's Reetan Rinsessa

7. Sohvaperuna: Tämä laji sopii myös englanninkääpiöterrierille loistavasti. Enkku ei 'hypi seinille' vaikka sen kanssa ei harrastettaisi sen enempää kuin mukavaa yhdessäoloa kotosalla vaikkapa pehmeällä sohvalla.

Great Bernina's Niiskuneiti 'Niisku'
Great Bernina´s Culo Cähköjänis & Kössi Kenguru


8. Kaikessa mukana: Englanninkääpiöterrieri haluaa olla mukana kaikessa perheen toiminnassa ja harrastuksissa. Ne mukautuvat helposti tilanteeseen kuin tilanteeseen. Enkut ovat kuin kotonaan missä perhe ikinä liikkuukaan. Esimerkiksi vesillä veneellä tai jopa vesiskootterin ja moottorikelkan kyydissä. Enkun kanssa voit harrastaa kaikkea kivaa mitä ikinä keksitkään tehdä yhdessä.

Great Bernina's Mega-Masa 'Masa'