Tervetuloa

Great Bernina's sivuille!

Asun rauhallisella alueella Rovaniemen kupeessa mieheni Kallen ja kolmen poikamme kanssa. Koirat elävät osana perheemme arkea, myös pennut kasvavat 'kodin sydämessä'.
Tavoitteeni kasvatustyössä on selkeä: terve, tasapainoinen ihmisen parasystävä, Kun tähän saan vielä yhdistettyä kauniin ulkomuodon, niin katson, että voin 'peukuttaa' saavutukselleni.

Kasvattajanimeni Great Bernina’s juontaa juurensa aiemmin harrastamaani sveitsiläiseen rotuun - berninpaimenkoiraan. Alkuosa ’Great’ viittasi rodun kookkaaseen ulkomuotoon ja loppuosa alkuperämaa Sveitsin Alpeilla sijaitsevaan St. Bernina-nimiseen vuorenhuippuun.
Rotukoiraharrastukseni on alkanut 1985 ensimmäisen berninpaimenkoiramme saavuttua taloon.
Kasvattajan peruskurssin suoritin -87 ja ensimmäinen bernipentue näki päivänvalon -89.
Vuosien varrella olemme saaneet omistaa myös upeita koiramaailman Apolloja - tanskandoggeja. Doggiemme kanssa kiersimme ahkerasti näyttelykehiä kymmenisen vuotta.
Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta, tuesta ja opeista. joita olen saanut vuosien mittaan vanhoilta, kokeneilta kasvattajilta ja eri lajien harrastajilta. Kokemuksen kautta saatua tietotaitoa ei voi väheksyä. Nöyryys, kova työ, jalat maassa ja maalaisjärki - siinä työkaluni kasvattamiseen ja ylipäätään elämään.  Näillä eväillä yli kolmekymmentä vuotta harrastusta takana, toivottavasti paljon myös edessä :).

Great Bernina's Niiskuneiti 'Niisku'
Tie PikkuMustien maailmaan...
Suurten rotujen vastapainoksi aloin hakemaan 1990-luvun lopulla pientä ja helppoa rotua. Sellainen sitten löytyikin :).
Tuolloin englanninkääpiöterrieri oli hyvin harvinainen rotu. Niitä näki lähinnä vain koirakirjoissa, niissäkin vähänlaisesti. Pentua tuntui olevan lähes mahdotonta saada. Epätoivossa tutustuin myös kääpiöpinseriin, joka vaikutti muutoin vaihtoehtoiselta rodulta, mutta luonnekuvaus ei miellyttänyt. Sen sijaan englanninkääpiöterrierissä vaikutti olevan kaikki kohdallaan ja niinpä lopulta vuonna 2003 saapui Ruotsin tuontina puolivuotias Zirlean Jewel "Julia". Lupaava narttu täytti kaikki odotukseni - suurkiitos Sirkku Sarenbolle / Kennel Zirlean & Marja Huttuselle / Kennel Twinstripe. Heidän 'kädenjälki' jäi näin Great Bernina´s -pikkumustien tarinan alkuun :). Vuosien varrella olen tuonut koiria Ruotsin ohella myös rodun alkuperämaasta Englannista sekä Australiasta.

Näyttelykehissä merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu kasvattajaryhmämme BIS-sijoitukset SKKY:n erikoisnäyttelyissä: 2009-BIS2, 2010-BIS1, 2011-BIS2,
2012-BIS3, lisäksi samana vuonna ryhmämme oli terriereiden erikoisnäyttelyssä Terrierissä BIS2 ! Yksi hienoista hetkistä on ollut myös valinta 14 parhaan kasvattajaryhmän sakkiin yli 130 ryhmän joukosta Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyssä Helsingissä 2008 sekä 10 parhaan joukkoon nousu Maailmavoittajassa 2014, unohtamatta kahdeksan parhaan nousuun Voittaja -14 näyttelyssä.
Vuosien varrella kasvattajaryhmämme on saavuttanut useita Best in show -sijoituksia, ja yksilöpuolella kennelnimen takaa löytyy lukuisia voittajatitteleitä, kansainvälisiä muotovalioita ja multivalioita. Vuonna 2013 Suomen kennelliitto palkitsi minut Vuolasvirtapalkinnolla, joka on yksi kasvatustyöni tähtihetkistä. Vuonna 2015 sain tälle jatkoa kun Sukoka ry myönsi minulle Kultaisen ansiomerkin ansioituneesta kasvatustyöstä.

Great Bernina's Häntä Heikki 'Pate'
Tänä päivänä iloitsen kun tämä vielä muutama vuosi sitten liki järjestäen ryhmäkehissä ohitettu rotu on hiljalleen noussut myös tuomareiden tietoisuuteen positiivisessa mielessä. Tämä kertoo omalta osaltaan rodun tason noususta ja kannan kasvusta. Englanninkääpiöterriereitä on nykyään paljon enemmän esillä vaikka se onkin yhä edelleen valtaväestölle vähemmän tunnettujen rotujen joukossa. Rotu on kuitenkin koko ajan yleistymässä ja toivonkin, että moni muukin minun tavoin löytäisi tien tämän ihanan ja monipuolisen rodun pariin :).


Lämpimästi tervetuloa sivuilleni!Anne-Mari Suoniemi