Rotu


Englanninkääpiöterrieristä on hieman hankalaa saada käytännön läheistä tietoa, koska rotu ei yhäkään ole kovin yleinen. Koirakirjoista löytää usein vain lyhyen rotukuvauksen.Enkku on helppo pieni kaveri, jossa riittää tarvittaessa energiaa. Se osaa rauhoittua - ei ole siis hermoja rassaava 'ikiliikkuja'. Sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Älykkäänä ja kontaktihakuisena koirana se oppii nopeasti erilaisia temppuja - siitä saa siis halutessaan monipuolisen harrastuskaverin. Lisäksi useampiin muihin kääpiökoiriin verrattuna enkku ei ole niin herkkähaukkuinen, siksipä se sopii myös kaupunkiin.
Jos haet siis helppoa, seurallista rotua, joka on hillityn vilkas ja lisäksi arvostat turkin helppohoitoisuutta, niin tämä rotu on juuri sinulle sopiva :).

 Englanninkääpiöterrieri kiintyy syvästi omistajaansa ja rakastaa kuin kissa lämpöä.
Jos sallit, se nukkuu kaiket yöt peittosi alla ja vie parhaan paikan takan edestä :).

Rotu on helposti koulutettavissa ja sen kanssa on helppo harrastaa lähes lajia kuin lajia. Se on erittäin hyvä agility- ja tokokoira. Suomen ensimmäisen BH-kokeen ( käyttäytymiskokeen ) erinomaisesti suorittanut englanninkääpiöterrieri on kasvattini, Great Bernina's Mega-Masa. "Masan" velipuoli Great Bernina´s Häntä Heikki suoritti samaisen kokeen vuotta myöhemmin. Ihmisrakkaana rotuna enkku soveltuu myös hyvin kaverikoiratoimintaan. Great Bernina´s Culo Cähköjänis ja Pohjantähti toimii kaverikoirina.